Bergen Kunsthall – Og hva er egentlig kunst?

285
Norge Bergen - Bergen Kunsthall
Norge Bergen - Bergen Kunsthall

Bergen Kunsthall har skiftende samtidskunst utstillinger.

Samtidskunst er et begrep som brukes til å beskrive kunst som skapes nå eller av en bestemt generasjon. I kunsthaller og gallerier dekker begrepet som regel et tidsrom på ca. 10-15 år.

Kunsthallen har 4 saler og et salgsgalleri som heter “NO. 5“. Bergen Kunsthall har også en café som heter Landmark, men brukes også som visningsrom for videokunst og elektroniske medier.

Etter besøket ved Bergen Kunsthall måtte vi gjøre litt research på definisjonen begrepet kunst. Hva er egentlig kunst? Hva er det egentlig vi så i Bergen Kunsthall?

Kunst kan defineres som et fantasifullt og nyskapende, estetisk kulturuttrykk for indre eller ytre opplevelser.

Kunstbegrepet deles inn i:

Imitasjonsteorier ser på bilder og skulpturer som en etterligning av virkeligheten. Men det som oppfattes som virkelighet kan variere fra den himmelske virkelighet til den materielle og sansebare, og fra den ideelle virkelighet til den sosiale.

Uttrykksteorien ser på kunstverket som et uttrykk for kunstnerens indre følelser og opplevelser. Dette er en form for kunstnerens størknede bevissthet.

Resepsjonsteoriene ser primært på kunstverk som en estetisk opplevelse. Først og fremst skal kunstverket gi opplevelse av noe skjønt og vakkert, men hensikten kan og være å provosere og rokke ved konvensjonelle oppfatninger.

Modernistiske og formalistiske teorier ser på kunstverket som en spesiell sansbar virkelighet. Denne kommer i tillegg til den ytre virkelgheten og består av former og farger i en stadig dynamisk bevegelse.

Etter å ha lest dette har vi en midliertidig konklusjon om at kunstneren som har utstilling der nå kommer under “formalistiske” kunsten. Men vi ser ikke helt hva kunstneren prøver å uttrykke… Kanskje det var meningen?

Bergen Kunsthall ligger like ved Festplassen og Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum.

Hotell i Bergen

Scandic Hotel Bergen City

Scandic Hotel Bergen City – Bergen sentrum

Hotellet Scandic Hotel Bergen City ligger like ved Bergen kino. Scandic Hotel Bergen City er nærmeste hotell til Hurtigruten. Etterhvert som hotellet har utvidet består nå hotellet av tre bygg. Hovedbygget hvor du...
Norge Bergen Hotell - Radisson Blu Hotel Norge Bergen

Hotell i Bergen, bestselgere hos Hotels.com

Hvis du fremdeles er i tvil etter å ha lest omtaler på nett kan du jo følge strømmen. Her forteller vi deg hvilke hoteller i Bergen som er bestselgere.