Hvordan komme deg fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum

Norge Bergen Flybussen - Flybussen utenfor Radisson hotellet på Bryggen
Norge Bergen Flybussen - Flybussen utenfor Radisson hotellet på Bryggen

Når du har ankommet Bergen lufthavn Flesland har du flere alternative transportmidler til Bergen sentrum. Her forteller vi deg hvilke muligheter du har og hva de koster

1Bybanen fra Bergen Lufthavn Flesland til Bergen sentrum

Du kan ta Bybanen fra Bergen sentrum til Flesland Bergen Lufthavn, og motsatt vei selvfølgelig. Bybanen har endestopp inne i den nye terminalen som åpnet 17. august 2017. Se mer informasjon i artikkelen Slik tar du Bybanen til og fra Bergen Lufthavn Flesland.

2Flybussen fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum

Det mest miljøvennlige er å ta flybussen, det er også desidert det billigste hvis man ikke er en stor gruppe. Flybussen i Bergen starter om morgenen kl 0400 fra Bergen sentrum og har avganger hele dagen helt til det siste flyet har ankommet om kvelden. God standard på bussene og vennlige sjåfører. Kofferter kan plasseres i lasterom i bussen.

Turen med flybussen koster i 2019 den nette sum av 115 kroner for én vei, tur/retur koster 195 kroner dersom billettene kjøpes FØR du går inn på bussen. Dersom du kjøper billett inne på bussen koster det noe mer. Du kan bruke betalingskort på bussen. Billetter kan også bestilles og betales via app på mobiltelefonen din.

Mer om Flybussen Bergen

Holdeplassene flyttes fra 23. april 2019 i 1,5 år, les mer her:
Flybussens busstopp i Bergen sentrum flyttes midlertidig fra 23. april 2019 i 18 måneder. Siste estimert ferdigdato er i november 2020.

Synes du også det er mye rot med holdeplassene til Flybussen kan du ta Bybanen, enkelt og greit. Vi tar ofte Bybanen selv.

3Taxi fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum

Taxi står rett utenfor utgangen ved ankomsthallen. Det er vanskelig å si eksakt hva det koster med taxi til Bergen sentrum da det varierer med tiden på døgnet og trafikken. Men du regne med at det koster mellom 400 og 700 kroner.

4Leiebil fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum


Du kan ofte få gode tilbud på leiebiler i Bergen, de fleste leiebilselskapene er representert i Bergen, flere har kontor på flyplassen. For å kunne forsvare å leie en bil bør man helst har flere gjøremål i Bergen som krever litt logistikk eller transport-koordinering. Eller at man skal transportere større volum. Det er ingen bilutleiekontorer i Bergen sentrum, så du må uansett levere inn bilen utenfor sentrum.

5Privatsjåfør fra Bergen Lufthavn til Bergen sentrum

Ønsker du litt mer eksklusiv og komfortabel transport kan det å leie en privatsjåfør med bil være en god løsning. BMS henter og bringer til flyplassen.

God tur med Flybussen eller Bybanen, og spar miljøet 🙂


 
Relaterte nøkkelord:

  • reise fra flesland til sentrum