Hotell stjerner kort oppsummert

Norge Bergen Hotell - Scandic Ørnen Hotell
Norge Bergen Hotell - Scandic Ørnen Hotell

Her er en forklaring på hotell stjerner. Siden Norge ikke har noen offisiell standard forklaring på klassifiseringen blir det her referert til den amerikanske klassifiseringen av hotell.

Femstjerners hotell – (Deluxe)
Dette er hotell som tilbyr kun det høyeste nivå av bekvemmeligheter og tjenester. Disse hotellene tilbyr en rekke personlige tjenester. Selv om de fleste femstjernershotellene ligger på store eiendommer, finnes også noen mindre uavhengige (ikke kjeder) hotell som tilbyr elegant intimitet som ikke kan oppnås i større omgivelser. Hotellenes beliggenhet kan variere fra de mest ekslusive beliggenheter i forstedsområder til hjertet av storbyen. Hotellobbyene er overdådig innredet og rommene er utført med stilig møblement og kvalitetslintøy. Tjenester inkluderer ofte: videospiller, CD-spiller, hagebasseng eller jacuzzi, videotek på rommet, oppvarmet basseng og mer. Roomservice er som oftest tilgjengelig hele døgnet. Treningssenter og sjåfør og/eller garasjeparkering er som regel tilgjengelig. En portner er også til stede for å hjelpe deg om du måtte trenge det.

Firestjerners hotell – (Topp)
Vanligvis store, formelle hotell med elegante resepsjonsområder, full resepsjonsservice og bagasjeservice. Disse hotellene ligger oftest i nærheten av andre hotell i samme kategori, og befinner seg ofte i nærheten av kjøpesentre, restaurantområder og viktige severdigheter. Servicetilbudene er høyere enn middels og rommene er godt opplyst og fint innredet. Hotellets restaurant har som regel mer enn bare ett valg. Enkelte vil også tilby kontinental frokost og/eller såkalte “happy hour”-tilbud. Roomservice er tilgjengelig stort sett hele døgnet. Parkering med sjåfør og/eller garasjeplass er vanlig, samt treningssenter og svømmebasseng.

Trestjerners hotell – (Førsteklasses)
Vanligvis tilbyr disse hotellene mer romslig innkvartering og har godt utstyrte rom og vakkert dekorerte vestibyler. Vanligvis ingen bagasjeservice. Disse hotellene ligger ofte nær motorveier eller forretningsområder og severdigheter til moderat eller høy pris. Hotellene har som regel en middels stor restaurant der man kan spise frokost, lunsj og middag. Roomservice kan variere. Parkering med sjåfør, treningssenter og svømmebasseng er ofte tilgjengelig.

Tostjerners hotell – (Rimelig)
Vanligvis mindre hotell, som eieren selv driver. Hotellet er ofte en 2-4-etasjes bygning, og har ofte en mer personlig atmosfære. Tostjerners-hotell ligger vanligvis i nærheten av rimelige attraksjoner og viktige knutepunkt, og har en praktisk beliggenhet i forhold til offentlige transportmidler. Enkle, men rene møbelinnredninger og fasiliteter. De færreste av disse hotellene har egen restaurant, men er i gangavstand fra enkelte gode lavprisrestauranter. Ofte begrenset adgang etter bestemte klokkeslett.

Enstjernes hotell – (Rimelig)
Betegner vanligvis uavhengige hotellkjeder med merkenavn, som er kjent for å tilby bekvemmeligheter med konstant kvalitet. Hotellene er vanligvis små eller middels store med praktisk beliggenhet i forhold til rimelige severdigheter. Disse hotellene er som regel utstyrt med telefon og fjernsyn på rommet. Noen hotell tilbyr også begrensede restauranttjenester, men de har ikke roomservice eller bærere.

Dette er tekst fra Hotels.com