Permanenten / Vestlandske Kunstindutrimuseum / KODE

Vestlandske Kunstindutrimuseum - Skiftende utstilling
Vestlandske Kunstindutrimuseum - Skiftende utstilling v/Johannes Vemren-Rygh

På Vestlandske Kunstindutrimuseum kan du se både skiftende og permanente utstillinger. Muséet er inndelt i kategorier; Mennesket & Tingene, Sølvskatten og Kinasamllingen, samt skiftende utstillinger.

Muséet heter Vestlandske Kunstindutrimuseum, men på folkemunne i Bergen går det for Permanenten. Navnet har faktisk sitt opphav i at de fleste utstillingene på Vestlandske Kunstindutrimuseum er permanente. Rent arkitektonisk er muséet meget flott. Her er det virkelig mye forskjellig å se. Vårt forslag er at du først leser gjennom brosjyren for muséet for å danne deg et inntrykk, samt merke deg hva du ønsker spesielt å få med deg. Det er så mange ting på muséet at det er fort å bli litt “blind” for alle tingene, spesielt i avdelingen “Mennesket & Tingene“.

Sølvskatten
Utstillingen Sølvskatten viser sølvarbeider som er laget i Bergen de siste 500 årene. Denne utstillingen er permanent. Det anbefales å lese på de laminerte arkene som beskriver hva man ser i de forskjellige mónterne, kun norsk beskrivelse.

Mennesket & Tingene
Her ser du kunsthåndtverk og design gjennom tidene, som for eksempel møbler, porselen og tekstil. Denne utstillingen er permanent.

Vestlandske Kunstindutrimuseum - Mennesket & Tingene
Vestlandske Kunstindutrimuseum - Mennesket & Tingene

Kinasamlingen
Vi lurer egentlig på hvorfor man har en fast Kinasamlig i Bergen… Hmm… Samlingen er ihvertfall den største av buddhistiske marmorskulpturer i Nord-Europa. Det er også utstillt malerier, jade og tekstiler. Denne utstillingen er permanent.

Vestlandske Kunstindutrimuseum - Kinasamlingen
Vestlandske Kunstindutrimuseum - Kinasamlingen

Skiftende utstillinger på Vestlandske Kunstindutrimuseum
I “Vesterveg” finner du de skiftende utstillingene. Kunstverkene her reflekterer over tradisjoner i endring. “Vesterveg” er et samarbeidsprosjekt mellom kunstnere og muséer på Shetland, Færøyene, Island, Norge og Danmark. Vesterveg ble i norrøn tid brukt som betegnelse på sjøveien mellom landene som ligger vest for Norge.

Vestlandske Kunstindutrimuseum - Skiftende utstilling
Vestlandske Kunstindutrimuseum - Skiftende utstilling v/Johannes Vemren-Rygh

Vestlandske Kunstindutrimuseum kort oppsummert
Vi savner engelske beskrivelser ved de utstillte tingene. Man med fordel arrangere en guidet tur for besøkende, daglig eller ukentlig? For å få mest mulig ut av besøket bør man forberede seg litt ved å lese gjennom muséets brosjyre, dette kan du gjerne gjøre ved inngangen. Helt klart mye å se på Vestlandske Kunstindutrimuseum. Fiolinen til Ole Bull (1810–1880) fra 1562 gikk vi glipp av.

Hotell i Bergen

Scandic Hotel Bergen City

Scandic Hotel Bergen City – Bergen sentrum

Hotellet Scandic Hotel Bergen City ligger like ved Bergen kino. Scandic Hotel Bergen City er nærmeste hotell til Hurtigruten. Etterhvert som hotellet har utvidet består nå hotellet av tre bygg. Hovedbygget hvor du...
Norge Bergen - Hotel Havnekontoret

Bergens beste hotell: Clarion Collection Hotel Havnekontoret Bergen

Clarion Collection Hotel Havnekontoret ligger på Bryggen i Bergen og hotellet blir regnet som det "beste" hotellet i Bergen.