Hanseatisk Museum Bergen – Stengt for oppussing

Norge Bergen - Hanseatisk Museum på Bryggen i Bergen
Norge Bergen - Hanseatisk Museum på Bryggen i Bergen

På Hanseatisk Museum i Bergen kan du se hvordan det så ut hvor de tyske kjøpmenn og læreguttene jobbet og bodde. Her er arbeidsrom, lager, oppholdsrom og senger. Inntrykkene man får på Hanseatisk Museum Bergen forsterkes av lukten av tørket fisk og kulden om vinteren. Grunnet brannfare var det ikke lov med oppvarming, heller ikke matlaging.

Schøtstuene ble brukt som samlingsrom og her spiste de som jobbet på Bryggen. Schøtstuene ligger bak Bryggen opp mot Øvregaten (eldste gate i Bergen).

Vi anbefaler at du deltar på omvisningene dersom mulig for å få mest mulig ut av besøket, her fortelles det mange historier du ellers vil gå glipp av. Omvisningene arrangeres i sommersesongen. Inngang til Schøtstuene er gratis for dem med billett fra Hanseatisk Museum.

Hanseatisk Museum Bergen ligger rett ved siden av Torget i Bergen.

Hanseatisk Museum Bergen er absolutt verdt et besøk.

Norge Bergen - Hanseatisk Museum på Bryggen i Bergen
Norge Bergen – Hanseatisk Museum på Bryggen i Bergen

Hotell i Bergen

Scandic Hotel Bergen City i Bergen sentrum

Scandic Hotel Bergen City – Bergen sentrum

Hotellet Scandic Hotel Bergen City ligger like ved Bergen kino. Scandic Hotel Bergen City er nærmeste hotell til Hurtigruten. Etterhvert som hotellet har utvidet består nå hotellet av tre bygg. Hovedbygget hvor du...
Norge Bergen - Hotel Havnekontoret

Bergens beste hotell: Clarion Collection Hotel Havnekontoret Bergen

Clarion Collection Hotel Havnekontoret ligger på Bryggen i Bergen og hotellet blir regnet som det "beste" hotellet i Bergen.