Bybanen i Bergen

Bybanen i Bergen - her ved Telegrafen i Bergen sentrum
Bybanen i Bergen - her ved Telegrafen i Bergen sentrum

Bybanen i Bergen går fra Bergen sentrum til Bergen Lufthavn Flesland. I sentrum er det flere holdeplasser, endeholdeplassen i sentrum er Telegrafen ved Byparken.

For turister kan Bybanen være grei å bruke hvis man skal til Troldhaugen (Edvard Grig Museum). Fra holdeplassen er det 10-15 minutters tur å gå.

Man kan kjøpe billetter på holdeplassene og på Bystasjonen (busstasjonen i sentrum). 37 kroner i automat (pr. 15. desember 2018).

På Nesttun og Lagunen går det korresponderende busser videre. Skal du fra sentrum til flyplassen i Bergen er det best å ta flybussen direkte, med mindre du har svært god tålmodighet.

God tur 🙂

Hotell i Bergen

Norge Bergen Reise - Bergen Lufthavn

Hotell ved flyplassen i Bergen – Bergen Lufthavn Flesland

Det er to hotell i gåavastand til flyplassen i Bergen. Fra det ene hotellet kan du gå under tak rett inn i terminalen på Bergen flyplass (Flesland). Det andre ligger litt lengre unna. Les mer her...

Scandic Hotel Neptun Bergen

Scandic Hotel Neptun Bergen er godt kjent i Bergen for meget godt mat i sine resrautanter. Hotellet er også godt kjent for kunsten på hotellet. Neptun Hotel i Bergen har 124 rom. De har...