Fløien (Floyen) Bergen – flott utsikt og gode turmuligheter

Norge Bergen - Utsikt fra Fløyen
Norge Bergen - Utsikt fra Fløyen

Fløyen kan by en flott utsikt over Bergen, samt mot Sotra og Askøy. Fløien er det mest besøkte fjellet av de syv fjellene som omkranser Bergen. Du kan nå toppen av Fløien ved å ta Fløybanen eller gå opp en av de mange veiene som fører til toppen. Eller du kan ta Fløibanen (også kjent som Fløybanen) opp fra Bergen sentrum.

Utkikkspunktet på Fløyen er 320 meter over havet, mens den faktiske toppen av fjellet Fløyen er 425 meter over havet. Ved utkikkspunktet finner du en kiosk og Fløyen Folkerestaurant. I kiosken kan du bl.a. kjøpe is, brus, gode vafler og souvenirer.

Fra toppen av Fløyen er det flotte turmuligheter videre mot Sandviksfjellet, Rundemannen, Blåmannen og Ulriken. Du kan også gå til Brushytten. Fløyen er populær både blandt både turister og Bergensere hele året.

Hotell i Bergen

Norge Bergen - Bryggen i Bergen

VisitBergen.no svarer: Hotell på Bryggen Bergen?

Det er fire hotell på bryggen bergen. Dette er hotellene på Bryggen Bergen, se listen her...
Norge Bergen - Scandic Hotel Norge Bergen

Populære hotell i Bergen

Her gir vi deg en oversikt over de mest populære hotellene i Bergen, basert på tilbakemeldinger fra gjester. Nettsiden Tripadvisor gir brukere mulighet til å gi tilbakemeldinger på hotell rundt om i verden, inkludert Bergen. Listen er altså basert på tilbakemeldinger.