Bergen 950 års jubileum i 2020 – Feirer med “Kurs i kompostering”.

Bergen 950 år -Det blir ingen stor markering, hilsen byrådet. Vi er alle skuffet.
Bergen 950 år -Det blir ingen stor markering, hilsen byrådet. Vi er alle skuffet.

Bergen 950 år

I året 1070 ble Bergen grunnlagt.
I 2020 har Bergen sitt 950 års jubileum. Hele 950 år som by 🙂

Glem folkefest, stolthet og glede.
Det skal vi ikke ha noe av.

950 års jubileum i Bergen

Bergen Kommune har startet planleggingen av Bergens 950 års jubileum. Men det blir ingen stor markering av jubileumet. Kun noen små markeringer ute i bydelene i følge byrådet.

Bergen 950 år Program

Arrangementer som uansett arrangeres årlig er satt opp under Bergen 950 år. Pluss en internasjonal karrieredag og noen kurs.

Oppdatering:

Hurra! Da har vi endelig funnet et arrangement som kan knyttes direkte til 950 års jubileum:

Sånn ellers kan du i følge programmet til Bergen Kommune feire jubileet med kurs i kompostering, kurs i dyrking av mikrogrønt og kurs i oppal av grønsaksplanter. Det blir kjekt. Kjekk feiring. Litt dumt at disse kursene hadde blitt arrangert uansett jubileum eller ikke.

Men ryktene går om at det skjer noe i kulissene:

Privat byfest i Bergen 24+25+26. april 2020

Ingenting eller kjempefest?

Vi ser at en journalist lanserer en kjempefest som eneste alternativ til ingen fest. Er det virkelig ikke mulig å få fine markeringer av Bergen uten å måtte arrangere en kjempefest?

Det er riktig at året skal åpnes med en egen lyskunstfestival, men denne festivalen skal arrangeres hvert år fremover. Håper at de inkluderer noen Bergenske elementer i festivalen.

Allerede etter 2 minutter kommer vi med gode forslag til feiring. Hva med å sette opp forestillinger med gamle gode bergenssanger og teater med historier fra Bergen, maraton med artister fra Bergen, matfestival med mat typisk for Bergen, paraplyparade, konkurranser med elementer fra Bergen som regn, paraply, regntøy, farger. Kunst og kultur fra Bergen? Dette kan inkludere alle aldersgrupper.

Vi må ikke ha én kjempefest, BT.
Det finnes flere alternativer til ingenting.

 
 
Alternative navn:

  • bergen byjubileum 2020